Friday, September 20, 2013

Νέα εφαρμογή σας βοηθά να θυμάστε τα όνειρά σας για πάντα!




Το SHADOW είναι ένα νέο app που σχεδιάζεται με στόχο όχι μόνο να κρατάει αρχείο των ονείρων που βλέπεται καθημερινά, αλλά να συμβάλλει και σε μια ορισμένη ερμηνεία τους.

Ο κύριος που βλέπεται στο βίντεο (Hunter Lee Soik), εμπνευστής της εφαρμογής, σκέφθηκε πως θα ήταν πολύ χρήσιμο να μπορεί ο καθένας μας να καταγράφει τα όνειρά του τη νύχτα, δεδομένου ότι πιστεύει στη σημασία τους, ακολουθώντας το σκεπτικό των Φρόιντ και Γιουνγκ.

Η εφαρμογή είναι ουσιαστικά ένα ξυπνητήρι, το οποίο σας ξυπνά με ήχο που βαθμιαία αυξάνεται, ορισμένη ώρα κάθε βράδυ. Μόλις επιλέξετε την απενεργοποίησή του, μπορείτε να γράψετε στην εφαρμογή το όνειρό σας ή να το ηχογραφήσετε. 

Η εφαρμογή μπορεί να συγκρίνει τα όνειρα κάθε νύχτας και αν το επιθυμείτε, να τα εντάξει σε μια παγκόσμια βάση δεδομένων, όπου μέσω λέξεων-κλειδιών και αλγορίθμων, συγκρίνει τα όνειρά σας με αυτά άλλων ανθρώπων στη Γη.

Ερευνητές ονείρων και νευροεπιστήμονες του Χάρβαρντ και του ΜΙΤ θα είναι πίσω από το πρότζεκτ και θα το στηρίζουν. Βέβαια, όλα βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο, μιας και απαιτείται χρηματοδότηση της προσπάθειας για να εφαρμοστεί σε κάποιο από τα διαθέσιμα λειτουργικά συστήματα των smartphones (iOS, Android, Windows).

Αν θέλετε να στηρίξετε τον Soik, μπορείτε να το κάνετε εδώ.

Ενημερωθείτε εδώ για όλα μας τα νέα!


No comments:

Post a Comment